Over ons

©Esther van Gorp
©Esther van Gorp
©Louis Haagman
©Louis Haagman

Paul Pleijsier

Paul (1960) studeerde in 1989 cum laude af als klassiek gitarist aan het Koninklijk Conservatorium. Daarna deed hij van alles in de muziek. Hij zat jaren in het cabaret met 'Verreck & Pleijsier', winnaars van het Leids Cabaretfestival, met conferencier / columnist Marcel Verreck. Hij won KRO's Country Time-bokaal met The Red Hot Dynamite Band.  Hij specialiseerde zich langdurig in het vroeg-romantische gitaarspel (denk '1820'), speelde in AT, BE, CH, DE, FR, GB, IND, KR, NL, SL. Hij bespeelde een gitaar uit 1823 van de meesterbouwer Lacote. Hij speelde opera's in het Koninklijk Concertgebouw Orkest en gitaarpartijen in andere orkesten en ensembles. 

 

Hij maakte met luchtacrobate Esther van Gorp de vernieuwende straattheateracts MasTango en stRINGs (waarin Paul op 5 meter hoogte ondersteboven gitaar speelde in de 'aerial ring'). Hij werkte jaren met de sopraan Karin ten Cate en bouwde met haar een origineel repertoire op. Hij was studiomuzikant. Hij begeleidde diverse artiesten, vooral in de theaterwereld. Hij speelde programma's met zijn eigen instrumentale gitaarcomposities en fingerstyle classics (soms onder de naam Pleasure Paul).

 

Hij speelde live op TV bij de doop van prinses Alexia, de tweede dochter van onze koning en koningin. Hij zat in "Kopspijkers". Hij onderzocht een opmerkelijke kluisvondst in hartje Londen (rond een gitaar uit 1812 die Napoleon schonk aan zijn tweede vrouw Marie-Louise) en publiceerde daarover in de vakbladen Soundboard (USA) en Gitarre und Laute (DE). Sinds 2006 geeft hij les bij De VAK Centrum voor de Kunsten in Delft.  

 

Paul heeft gedurende de wintermaanden samen met Marcel Verreck het gastenprogramma "Verreck Zondagmiddag" in Theater Dakota te Den Haag (voorheen jarenlang in Theater Bellevue, Amsterdam). Sinds medio 2013 schrijft hij liedjes op de authentieke teksten van Esther van Gorp. In 2016 doopten zij hun samenwerking 'Dwaalman'. Met de bassiste Inge Klinge vormt Paul The Heebie Jeebies. Ukulele, bass & vintage hits. Leuk voor je feestje. En hij geniet nog immer van de buitengewone schoonheid van het klassieke gitaarspel.

Esther van Gorp

Paul vroeg Esther of ze eens kon proberen een liedtekst te schrijven. Dat deed zij. Zo simpel kan het gaan.